5 oktober 2023

Maak kennis met onze nieuwe collega

‘Ik help iemand stappen te maken in zijn/haar werk en steeds zelfredzamer te worden.’ Aline van Nes, jobcoach

Lees verder
Samen verder!
overleg personen

‘Ieder mens is anders en iedereen verdient een plek in de maatschappij. Een plek waar je mag zijn wie je bent en kunt laten zien wat je kunt, zodat je voelt dat je van toegevoegde waarde bent. In mijn werk probeer ik mensen te begeleiden naar én op die werkplek.’

Sinds augustus dit jaar werk ik als jobcoach bij HetWerktNu. Voor het eerst in 15 jaar werk ik als jobcoach weer vanuit een kantoor, en wat voor kantoor! Een prachtige, nieuwe werkplek die ik als uitvalsbasis kan gebruiken tussen mijn bezoeken door.

Gedurende de dag spreek ik veel kandidaten en kom ik op veel verschillende werkplekken.
Ik spreek niet alleen de kandidaat, maar probeer ook regelmatig met de werkgever en de kandidaat om tafel te gaan om te bespreken hoe het gaat. Het is fijn als iemand hoort wat nog ontwikkelpunten zijn, maar ook wat goed gaat. Zo probeer je iemand stapjes te laten maken in zijn/haar werk en steeds zelfredzamer te maken. Coaching kan eraan bijdragen dat iemand goed kan én blijft werken en daardoor duurzaam inzetbaar blijft.

We vinden het belangrijk om het netwerk om iemand heen erbij te betrekken, omdat er in iemands omgeving zaken kunnen spelen die van invloed zijn op het werk. Denk bijvoorbeeld aan ouders of woonbegeleiders. We hebben natuurlijk ook regelmatig contact met onze collega’s van IW4, diverse gemeentes en het UWV waar we allerlei soorten trajecten voor uit voeren.

Als jobcoach ben je veel alleen op pad en ga je zelfstandig te werk. Toch is het fijn om onderdeel uit te maken van een team. Wat me bij HetWerktNu meteen opviel is de open en gezellige sfeer in de organisatie en op onze afdeling Arbeidsontwikkeling. Alle collega’s hebben passie voor hun werk en stralen dat uit. Daarnaast weten we elkaar te vinden en maken we gebruik van elkaars netwerk en expertise.
Door de prettige onderlinge samenwerking en administratieve ondersteuning, lopen trajecten vlot en soepel wat voor ons als jobcoaches en alle betrokken partijen prettig is!

Ieder mens is anders en iedereen verdient een plek in de maatschappij. Een plek waar je mag zijn wie je bent en kunt laten zien wat je kunt, zodat je voelt dat je van toegevoegde waarde bent. In mijn werk probeer ik mensen te begeleiden naar én op die werkplek.
Super leuk werk dat me veel voldoening geeft! – Aline van Nes, jobcoach HetWerktNu

Actueel

26
mrt

Deelnemers Praktijkassessment geven HetWerktNu een 7,9

20
dec

Ongeschreven regels in Nederlandse werksituatie

19
dec

Sluiting tijdens feestdagen

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.