31 januari 2022

Meer inwoners aan het werk

2021 succesvol afgerond

Lees verder
Samen verder!
HetWerktNu

Het afgelopen jaar vonden zo’n 30 inwoners uit deze regio een baan via HetWerktNu. Mensen die, soms door omstandigheden, vaak langere tijd uit het arbeidsproces waren. En die allerlei hobbels op hun weg vonden, waardoor werken niet vanzelfsprekend was. Met de hulp van HetWerktNu hebben zij (weer) een baan. En dat is enorm waardevol. Want van werk word je écht gelukkiger.

‘door belemmeringen weg te nemen kwam de arbeidsmarkt weer binnen handbereik’

HetWerktNu helpt mensen weer op weg. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden of door andere belemmeringen weg te nemen zodat een plek op de arbeidsmarkt weer binnen handbereik komt. In 2021 hebben bijna 120 kandidaten een van de HetWerktNu-trajecten gevolgd om de kans op werk te vergroten. En met succes, want naast de stappen die mensen persoonlijk maken heeft zo’n 25% van deze groep inmiddels een baan. Verder zijn er ook mensen ‘van werk naar werk’ geholpen. Dat waren mensen die hun baan dreigden te verliezen maar door tussenkomst van HetWerktNu weer een nieuwe werkplek hebben gevonden.

En dat is niet alleen waardevol voor een werkzoekende zélf. Zo hebben werkgevers er waardevolle en gemotiveerde arbeidskrachten bij. En levert het de gemeenschap een flinke besparing op doordat mensen geen uitkering meer nodig hebben maar zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.

IW4, waar HetWerktNu onderdeel van uitmaakt, biedt werk aan meer dan 300 werknemers in het eigen Werkbedrijf. Volwaardig werk, afgestemd op de mogelijkheden van iedere werknemer. Zo zorgen IW4 en HetWerktNu samen dat meer inwoners, en vooral degenen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, aan het werk zijn.

Actueel

26
mrt

Deelnemers Praktijkassessment geven HetWerktNu een 7,9

20
dec

Ongeschreven regels in Nederlandse werksituatie

19
dec

Sluiting tijdens feestdagen

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.