1 november 2021

‘Met een andere kijk vindt u wellicht wél de juiste kandidaat.’

Samen verder!
Medewerkers werkleerbedrijf

‘Moeite om goed personeel te vinden? Met een andere kijk, vindt u wellicht wél de juiste kandidaat.’

‘De arbeidsmarkt staat op het moment nogal op z’n kop. Eerder was het voor werkzoekenden een hele zoektocht om een baan te vinden, nu hebben veel werkgevers juist moeite om goed personeel te vinden. Dan is dit wellicht een goed moment om eens wat anders te proberen, uw personeelsprobleem met een andere kijk te benaderen.

In de huidige praktijk is het vaak zo dat een werkgever een geschikte kandidaat zoekt voor de openstaande vacature. Als die er niet zijn, wat dan? Wat zou er gebeuren als je gaat kijken naar kandidaten die wél beschikbaar zijn maar niet (volledig) aan de vacature voldoen?

Hoe zou dit kunnen werken? Een paar voorbeelden:

  • Zijn er bepaalde werkzaamheden in het takenpakket van uw huidige personeel die wellicht ook door iemand anders gedaan kunnen worden? Zo houden uw huidige werknemers meer tijd over voor hun specifieke werkzaamheden.
  • Is het mogelijk om een opleidingstraject binnen uw bedrijf op te zetten? Zo kunnen nieuwe werknemers langzaam toegroeien naar een functie.
  • Is de vacature-tekst aan te passen? Soms worden diploma’s of werkervaring gevraagd die misschien niet altijd nodig zijn voor de functie en is de beschikking over bepaalde vaardigheden juist veel belangrijker om het werk goed te kunnen doen.

Kortom, er zijn diverse mogelijkheden maar dit vraagt wel een andere kijk op je bedrijf, de werkzaamheden en je (toekomstige) medewerkers.

Als HetWerktNu helpen we u graag om eens te proberen op die manier te kijken. Wie weet levert het wat op, bijvoorbeeld een zeer gemotiveerde werknemer die eindelijk de kans krijgt om zichzelf te bewijzen. We denken graag met u mee.

Gertjan van der Kaaden
Manager Arbeidsontwikkeling HetWerktNu

Actueel

20
jun

Genomineerd voor MVO-prijs Business Event Veenendaal

20
jun

Vacature meewerkend voorman/-vrouw bij IW4/HetWerktNu

26
mrt

Deelnemers Praktijkassessment geven HetWerktNu een 7,9

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.