4 april 2023

Personeel behouden?

De inzet van een jobcoach kan helpen.

Lees verder
Samen verder!
cultuurfabriek

Als een medewerker niet lekker in zijn vel zit of het werk niet meer aan kan, zal deze al snel om zich heen gaan kijken naar ander werk dat meer bij hem past. Inzet van een jobcoach kan helpen om de medewerker toch te behouden. Want als werkgever wil je tenslotte zuinig zijn op je personeel.

Uit onderzoek van het UWV blijkt dat werkgevers verwachten dat het in 2023 nog moeilijker zal worden om personeel te behouden. Doordat er zoveel vacatures zijn, kan personeel makkelijk overstappen naar een andere baan. Voor werkgevers is het sowieso al moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden. Als er dan ook nog iemand weggaat, wordt het helemaal lastig om al het werk af te kunnen krijgen. Het is dus echt van belang om zuinig te zijn op je personeel.

Als iemand bijvoorbeeld niet zo lekker in zijn vel zit, of het werk niet meer aan kan, zal deze al snel om zich heen gaan kijken naar ander werk dat meer bij hem past. Maar er zijn vaak ook mogelijkheden om te zorgen dat de medewerker binnen het bedrijf meer passend werk krijgt en daardoor behouden blijft voor de werkgever.

Een voorbeeld:

Eén van onze jobcoaches begeleidde laatst een medewerker die binnen een bedrijf door onenigheid op zijn afdeling was overgeplaatst naar een andere afdeling. Op zijn nieuwe afdeling functioneerde hij echter ook niet zoals gehoopt. Het bedrijf wilde hem niet kwijt en besloot een jobcoach in te schakelen. De jobcoach hielp de medewerker het ‘oude zeer’ te verwerken en de nieuwe werkzaamheden onder de knie te krijgen. Hierdoor zit hij nu weer helemaal op zijn plek.
Medewerker blij en het bedrijf blij.

Tijdens de begeleiding van de jobcoach bleek dat de medewerker een erkende diagnose had waardoor het niet meteen lukte op de nieuwe werkplek. Hierdoor kon de inzet van de jobcoach uiteindelijk ook nog vergoed worden door het UWV. Een mooie meevaller voor de werkgever!

Heeft u ook een medewerker die op dit moment niet zo lekker functioneert? Neem dan eens vrijblijvend contact op over de mogelijkheden om een jobcoach in te zetten.

Gertjan van der Kaaden | 06 22 89 03 20 | gertjan@hetwerktnu.nl

Actueel

26
mrt

Deelnemers Praktijkassessment geven HetWerktNu een 7,9

20
dec

Ongeschreven regels in Nederlandse werksituatie

19
dec

Sluiting tijdens feestdagen

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.