Re-integratie tweede spoor

Bij HetWerktNu begeleiden we uw werknemer bij een re-integratie tweede spoor traject. We helpen uw werknemer om werknemersvaardigheden op orde te krijgen, werkritme op te doen, zich te (her)oriënteren op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en een passende baan te vinden. Ook zorgen we ervoor dat het re-integratiedossier voor de werkgever voldoet aan de eisen van de Wet Verbetering Poortwachter en het UWV. 
Samen verder!
werkleerbedrijf

Wat houdt een tweede spoor traject in?

Via het re-integratie tweede spoor traject wordt een werknemer begeleid naar een baan waarin hij of zij goed kan functioneren. Zodra duidelijk is dat een werknemer na langdurige ziekte niet binnen een jaar in de eigen organisatie weer aan het werk kan, wordt re-integratie via een tweede spoor traject gestart. Bij re-integratie tweede spoor wordt de arbeidsongeschikte werknemer actief begeleid bij het vinden van een passende functie in een andere organisatie.

Voor wie is re-integratie tweede spoor?

Wij bieden met ons tweede spoor traject deskundige ondersteuning voor de werknemer die door (langdurige) ziekte of ander verzuim zijn of haar eigen werk niet meer kan doen. Onze expertise ligt bij werknemers in praktijkgerichte beroepen. Deze werknemers hebben vaak extra hulp en begeleiding nodig om een passende baan te vinden. We begeleiden de werknemer bij het vinden van passend werk buiten uw bedrijf. Samen gaan we op zoek naar een goede oplossing. Met onze kennis van de arbeidsmarkt, ons netwerk in de regio Foodvalley en individuele ondersteuning van onze re-integratieconsulenten en werkconsulenten bieden wij de kortste weg naar duurzaam werk.

re-integratie

Het traject bij HetWerktNu

Ons re-integratie tweede spoor traject is altijd maatwerk. We beschikken over eigen leerwerkplekken zodat de werknemer weer het werkritme kan opdoen en zijn of haar vaardigheden kan ontwikkelen. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van een deskundige re-integratieconsulent en ervaren praktijkbegeleiders. 

Bovendien kan na het vinden van een passende baan als nazorg een jobcoach ingezet worden. De jobcoach kan zowel de werkgever als de werknemer de juiste tools bieden om elkaar te begrijpen. Met de begeleiding van een jobcoach zorgen we ervoor dat de werknemer ook duurzaam op de nieuwe werkplek tot zijn recht komt en optimaal kan functioneren. 

Onze succesfactoren

  • Wij zijn specialist in praktijkgerichte beroepen, we hebben kennis en ervaring met lager geschoold personeel.
  • We bieden maatwerk. Door onze uitgebreide test- en ontwikkelmogelijkheden begeleiden we werknemers op maat.
  • We beschikken over een uitgebreid netwerk in de regio FoodValley met goede informele contacten.
  • We hebben eigen werkleerplekken om werkritme op te doen en werknemersvaardigheden te ontwikkelen.
  • Ons uitgangspunt is een duurzame match. We begeleiden de werknemer waar nodig op de werkplek zodat hij of zij ook duurzaam op de nieuwe werkplek tot zijn recht komt.

Bij HetWerktNu vinden we dat iedereen de baan verdient die bij hem of haar past. We zetten alles in het werk om te zorgen dat iedereen via werk meedoet en deel uitmaakt van de maatschappij. We zijn gedreven om kansen optimaal te benutten, ook voor werknemers voor wie terugkeert in het arbeidsproces niet vanzelfsprekend is. Dát maakt ons HetWerktNu.

Neem contact met ons op

Ben jij een werkgever of werknemer en is er sprake van een situatie waarbij ons tweede spoor traject uitkomst biedt? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor vragen over ons tweede spoor traject of over HetWerktNu kunt u ons contacteren.

Werknemers bij werkleerbedrijf Bruil
Medewerker Anke van Teeffelen

Anke van Teeffelen
Werkconsulent

06 48 07 07 54
anke@hetwerktnu.nl

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.