Gemeente Barneveld en HetWerktNu slaan handen ineen voor werk

Samenwerking leidt tot mooie successen; meerdere kandidaten hebben (weer) werk gevonden.

Samen verder!

Begin 2022 werd de eerste stap gezet naar samenwerking tussen gemeente Barneveld en HetWerktNu voor het bemiddelen van kandidaten uit de uitkering naar betaald werk. En met succes: door de handen ineens te slaan hebben meerdere kandidaten inmiddels (weer) werk gevonden.

Begin 2022 werd HetWerktNu door gemeente Barneveld benaderd om samen te werken om kandidaten, die volgens de gemeente aan het werk zouden kunnen, te bemiddelen naar werk. De samenwerking startte met een pilot van negen kandidaten. Marjon Pater en Renate Brinkman, beiden werkconsulent van HetWerktNu, voerden intakegesprekken met de verschillende kandidaten om mogelijkheden in kaart te brengen. Daarnaast werd contact gelegd en kennisgemaakt met diverse bedrijven en opdrachtgevers in de regio Barneveld met als gevolg dat ongeveer de helft van de kandidaten succesvol bemiddeld konden worden naar werk. Voor andere kandidaten zijn jobcoaching en/of een arbeidsdiagnose ingezet, omdat de afstand naar de arbeidsmarkt soms nog te groot was en een beter beeld nodig was van de behoefte van de kandidaat.

‘Een uitgebreide intake waarbij we behoeften en mogelijkheden van een kandidaat
in kaart brengen is een eerste stap op weg naar werk.’

Na succesvolle afronding van de pilot kreeg de samenwerking een vervolg. De focus in het huidige project ligt op het bemiddelen van parttime beschikbare kandidaten naar betaald werk. Ook nu zijn er een aantal mooie resultaten geboekt. Eén kandidaat heeft een baan gevonden. Een aantal andere kandidaten is met een werkervaringsplaats gestart om de kans op doorstroom naar betaald werk te verbeteren.

HetWerktNu zet, vanuit haar expertise om mensen naar werk te bemiddelen, diverse tools in om kandidaten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Nieuw was het opbouwen van een eigen netwerk in een nieuw werkgebied. Dit heeft inmiddels fijne en duurzame samenwerkingen tussen nieuwe werkgevers, de gemeente en HetWerktNu tot gevolg!

‘Door de prettige samenwerking en het onderlinge vertrouwen hebben we met elkaar mooie resultaten bereikt voor kandidaten die zelf niet makkelijk aan de slag komen.’

Ook interesse in samenwerking met HetWerktNu?

Marjon Pater | werkconsulent HetWerktNu | 06 – 34 08 71 69 | marjon@hetwerktnu.nl
Renate Brinkman | werkconsulent HetWerktNu| 06 – 51 13 22 52 | renate@hetwerktnu.nl

Succesverhalen

‘Ik zit hier op m’n plek’

Samenwerking Groupe Atlantic – HetWerktNu

ricardo

Ik wist dat ik meer kon

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.