‘Ik had successen nodig, wilde graag zien dat iets weer lukte.’

Rachel Kapitein

Samen verder!
Rachel Kapitein bij werkleerplek

‘Ik had successen nodig, wilde graag zien dat iets weer lukte. Ik kreeg die ruimte en daardoor heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen’ – Rachel Kapitein

‘Na een burn-out kwam ik op de re-integratieafdeling van HetWerktNu terecht. Vanwege mijn afgeronde studie (SPH- Social Work) kreeg ik de mogelijkheid om de re-integratieconsulenten te ondersteunen. In de loop van de tijd, toen het beter met me ging, werd ik steeds meer gezien als een collega. Toen is besloten dat ik mijn traject als ‘stagiair re-integratieconsulent’ verder zou vervolgen. Deze ervaring heeft me geïnspireerd. Inmiddels ben ik toe aan een volgende stap. Met behulp van Anke, werkconsulent bij HetWerktNu, vond ik een baan bij UW, het Sociaal Werkbedrijf in Utrecht. Met ingang van 1 november ga ik daar aan de slag als re-integratieconsulent en kan ik de opgedane kennis en ervaring in praktijk gaan brengen.

Ik denk dat het traject wat ik zelf heb doorlopen een waardevolle aanvulling is voor mijn nieuwe functie. Ik heb zelf ervaren hoe het is om weer op te moeten krabbelen uit een moeilijke periode. Veel kandidaten die ik leer kennen op de re-integratieafdeling zitten ook in zo’n situatie. Ik weet hoe zij zich kunnen voelen en weet ook wat kan helpen.

Zelf had ik bijvoorbeeld successen nodig, wilde graag zien dat iets weer lukte. Ik begon vorig jaar september met mijn re-integratietraject waarbij ik in eerste instantie 1 uur in de week aan het werk ging. Het was een overwinning om te ervaren dat ik het aantal uren na een paar weken kon uitbreiden. En ook qua verantwoordelijkheden kreeg ik steeds meer vertrouwen en werden mijn werkzaamheden steeds uitdagender. Ik deed administratieve taken, zoals het overzetten van documenten naar het nieuwe systeem en het opzetten van bijeenkomsten voor de trajecten werknemersvaardigheden. Daarnaast oefende ik met nieuwkomers om de Nederlandse taal te verbeteren en voerde ik  persoonlijke gesprekjes met kandidaten op onze eigen, en ook andere afdelingen. Doordat ik boventallig was, voelde ik geen druk. Ik kreeg de kans om in mijn eigen tempo terug te komen en weer gemotiveerd te raken.

‘Ik heb heel wat drempels moeten overwinnen, maar ik ging weer in mezelf geloven.’

Bij HetWerktNu kreeg ik de ruimte om me te ontwikkelen en het beste uit mezelf te halen. Er werd tijd voor me gemaakt, ik had regelmatig gesprekjes met mijn directe collega’s over mijn proces. Zij waren mijn klankbord en ik kreeg wijze inzichten. Ik heb heel wat drempels moeten overwinnen, maar ik ging weer in mezelf geloven. Ik ging steeds meer de dingen doen waar ik goed in ben. Van de collega’s bij HetWerktNu kreeg ik bevestiging en dat heeft ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. Ik ben hen daar enorm dankbaar voor en ik ga hen zeker missen!

Ik ervaar, net als iedereen, dat het spannend is om vanuit een oude, bekende situatie in een nieuwe, onbekende toekomst te stappen. Spanning en enthousiasme kunnen gelukkig hand in hand gaan dus ondanks die spanning heb ik vooral veel zin en vertrouwen in mijn nieuwe baan bij UW. En ik word niet zomaar losgelaten, de eerste periode krijg ik nog extra ondersteuning van Iris via een nazorgtraject. Ik zie er naar uit om deze nieuwe fase in te gaan, een nieuwe start! ’

Succesverhalen

‘Ik zit hier op m’n plek’

Samenwerking Groupe Atlantic – HetWerktNu

Gemeente Barneveld en HetWerktNu slaan handen ineen voor werk

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.