Ik wist dat ik meer kon

Samen verder!
ricardo

Na jarenlang via dagbesteding gewerkt te hebben, vond Ricardo dat het tijd werd voor een volgende stap. Want zélf vond hij dat hij wel meer in zijn mars had. Samen met zijn persoonlijk begeleider van Zorg op Maat kwam hij in contact met HetWerktNu. Nu heeft Ricardo een betaalde baan en is hij bij IW4 in dienst. Met zijn werk in het Bedrijfsrestaurant voelt hij zich als een vis in het water. ‘Ik wist dat ik meer kon!’

Vanwege fysieke beperkingen was werken voor Ricardo niet vanzelfsprekend. Hij ontving een uitkering via het UWV en een passende werkplek werd gezocht bij de dagbesteding. Door veranderingen in zijn persoonlijke omstandigheden, hij ging zelfstandig wonen, merkte hij dat hij meer wilde. Samen met zijn persoonlijk begeleider vanuit Zorg op Maat ging hij in overleg met het UWV. Gekozen werd voor een praktijkassessment bij HetWerktNu. In een periode van vier maanden kreeg Ricardo de mogelijkheid om diverse soorten werk en omstandigheden in de praktijk te ervaren. Snuffelen op diverse afdelingen, maar ook uren opbouwen en afspraken nakomen.. de stap naar een betaalde baan werd onderzocht.

Werken in het Bedrijfsrestaurant van IW4 sprak Ricardo het meest aan. Een passende werkomgeving waar hij, ondanks fysieke beperkingen, met veel plezier aan de slag is gegaan. ‘Ik hou niet van stilzitten, ik ben liever lekker bezig. Dat kan in het restaurant. We zijn echt een team met leuke collega’s. We helpen elkaar als het nodig is. En elke dag is er wel wat anders te doen. En er is ook nog veel te leren. Dat is fijn, want ik wil graag nog verder groeien.’

Martin, de teamleider van het restaurant, begeleidt Ricardo. Naast duidelijke instructie en sturing, gaat het ook vooral om bevestiging.

Met ingang van 1 juli is Ricardo in dienst bij IW4 gekomen. Dat was een mooie stap, ook op persoonlijk vlak. Om zelfstandigheid en zelfvertrouwen nog wat verder uit te bouwen is Ricardo via Get Up & Enjoy (onderdeel van Netwerk voor Jou) een kickbox-training gaan volgen. Dit helpt hem om zowel in fysiek als sociaal opzicht steeds sterker te worden.

Succesverhalen

‘Ik zit hier op m’n plek’

Samenwerking Groupe Atlantic – HetWerktNu

Gemeente Barneveld en HetWerktNu slaan handen ineen voor werk

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.