Met vertrouwen weer aan de slag

Samen verder!
Vrouw op laptop

‘Ik ben Tamara, 28 jaar. Door omstandigheden heb ik ongeveer vier jaar lang niet gewerkt. Ik had moeite om weer opnieuw een stap te zetten naar werk. Ik wilde dit wel graag, maar wist eigenlijk niet zo goed hoe.

in de loop van de tijd kreeg ik steeds meer vertrouwen

Mijn klantmanager van de gemeente Veenendaal stelde voor om mij door HetWerktNu te laten begeleiden. Ik heb een registratie in het doelgroepenregister waardoor ik in aanmerking kwam voor een voortraject banenafspraak. In dit traject ga je samen met een jobcoach kijken welke ontwikkelstappen er nodig zijn om de stap naar werk te kunnen maken. Hierbij wordt veel rekening gehouden met wat de kandidaat wil, maar ook wat kan. Aan het begin zag ik hier enorm tegenop en werd behoorlijk gespannen bij de gedachte om met het traject te starten. Toen ik de eerste stap had gezet kreeg ik steeds meer vertrouwen in het traject en de begeleiding die ik hierbij kreeg van de jobcoach. Het is fijn om te merken dat er iemand is die met je meedenkt en betrokken is bij mij en mijn ontwikkeling. Mede door de positieve ondersteuning en de terugkerende gesprekken die ik had met m’n jobcoach kreeg ik meer zelfvertrouwen en voelde ik mij zekerder worden.

Eigenlijk heb ik altijd geweten dat ik graag vanuit huis wil werken. Door de gesprekken met mijn jobcoach werd dit opnieuw duidelijk. Soms voel ik me lichamelijk niet zo goed en dan is de drempel om naar het werk te gaan groot. Thuiswerken is voor mij daarom de oplossing. Het was een behoorlijke zoektocht maar het is, samen met mijn jobcoach, gelukt om een passende werkplek te vinden. Ik weet zeker: als je maar goed zoekt en volhoudt, dan vind je echt wel een baan die bij je past!

als je maar goed zoekt en volhoudt dan vind je echt wel een baan die bij je past

Ik werk momenteel als Junior Service agent bij Continuum. Ik help klanten met alle voorkomende vragen over schotelantennes. Denk aan nieuwe aanvragen, verlengingen of technische vragen. Momenteel ben ik veel telefonisch aan het werk, dat is soms erg druk voor mij. Daarom wil ik mijn takenpakket in de nabije toekomst graag uitbreiden naar webcare en backoffice werkzaamheden. Ik krijg dan wat meer afwisseling in mijn werk en daar geniet ik van. Die afwisseling gaat mij helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven werken.

mijn jobcoach helpt mij mijn grenzen te bewaken

Ik heb nog steeds contact met mijn jobcoach. Ze helpt me momenteel vooral bij het bewaken van mijn grenzen en het zoeken naar de juiste balans tussen werk en privé. Eigenlijk let ze een beetje op mij zodat ik mezelf niet ga overvragen. Over een jaar hoop ik multiskill opgeleid te zijn binnen de organisatie, een vast contract te hebben en volledig uit de bijstand te zijn. Ik ben dan helemaal zelfstandig en onafhankelijk. Daar kijk ik naar uit, dat zou echt super zijn! 😊’

Succesverhalen

‘Ik zit hier op m’n plek’

Samenwerking Groupe Atlantic – HetWerktNu

Gemeente Barneveld en HetWerktNu slaan handen ineen voor werk

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.