Voor scholen

Het benutten van aanstormend talent, ook dát is HetWerktNu.
Samen verder!
werkbegeleiding

Iedereen vroegtijdig
in beeld

HetWerktNu werkt samen met scholen. Niet alleen om leerlingen kennis te laten maken met het werkveld, maar ook om mogelijkheden van leerlingen van praktijkscholen vroegtijdig in beeld te krijgen. Via stages of praktijkleren kunnen leerlingen kennismaken met het werkveld. Met een goed vervolgadvies of doorverwijzing wordt de kans op uitval na de middelbare school beperkt. Het benutten van aanstormend talent, ook dát is HetWerktNu.

Stages

Via sociaal werkbedrijf IW4 bieden we stageplekken voor VSO en PrO leerlingen. Zowel individuele stageplekken als groepsstageplekken zijn mogelijk. De groepsstageplekken worden vaak begeleid door een docent van school.

IW4 biedt een echte werkomgeving waar de leerling kan ervaren wat het is om te werken. HetWerktNu kan indien gewenst extra begeleiding geven aan de school en de leerlingen, bijvoorbeeld om via een werkdiagnose beter in kaart te brengen welke werknemersvaardigheden een leerling wel en (nog) niet bezit. Ook kunnen we inschatten of een leerling na de middelbare school kan uitstromen naar regulier werk, Beschut Werk of dagbesteding.

Praktijkleren

HetWerktNu zoekt samen met scholen naar mogelijkheden om leerlijnen te ontwikkelen zodat leerlingen opgeleid kunnen worden in een bepaald vakgebied. Dit kan bijvoorbeeld via de route van praktijkleren in samenwerking met het bedrijfsleven. Graag gaan we hierover met u in gesprek.

werken

Interesse? Neem dan contact op.

Meer weten over de mogelijkheden van HetWerktNu voor scholen? Neem dan contact op met Gertjan van der Kaaden.

Gertjan van der Kaaden

Gertjan van der Kaaden
Manager

06 22 89 03 20
gertjan@hetwerktnu.nl

Heeft u een
vraag voor ons?

Laat een terugbelverzoek achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.