Meer informatie

Ontdek de mogelijkheden van jobcoaching.

Jobcoaching

Door jobcoaching helpen we uw werknemer om beter te functioneren in zijn werk.

Jobcoaching traject aanvragen
Ontvang meer informatie
Samen verder!
jobcoaching

Klanten en partners

Soms functioneert een medewerker (nog) niet volledig binnen zijn werk. Dan kan jobcoaching helpen. HetWerktNu heeft gecertificeerde jobcoaches in dienst die medewerkers helpen om zichzelf te verbeteren in het werk.

Een jobcoach kan helpen wanneer een medewerker niet direct zelfstandig kan functioneren op een werkplek. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker een beperking heeft en met een nieuwe baan is gestart.

Onze gecertificeerde jobcoaches in Veenendaal kunnen een medewerker inzicht geven waar verbeteringen in het werk mogelijk zijn. De coaching vindt plaats op de werkplek zelf. Door samen de handen uit de mouwen te steken krijgt de medewerker tips om beter te functioneren.

jobcoach

Hoe werkt jobcoaching?

overleg

Stap 1: Intake en kennismaking

Wat is jouw uitdaging? We beginnen met een intake en kennismaking waarin we hierover doorpraten.

checklist

Stap 2: Plan van aanpak

Welke oplossing past bij jouw uitdaging of wat is er nodig om jouw uitdaging te realiseren? We maken samen een plan van aanpak met duidelijke afspraken en een planning.

2 personen

Stap 3: Begeleiding op maat

Aan de hand van jouw uitdaging gaan we aan de slag. We begeleiden jou en als het nodig is ook je collega’s en leidinggevende.

Onze beloftes

Wij zijn specialist

Wij zijn specialist in praktijkgerichte beroepen: we hebben kennis en ervaring met praktijkgeschoold personeel.

We bieden maatwerk

Elk traject is maatwerk. Door onze uitgebreide test- en ontwikkelmogelijkheden begeleiden we werknemers op maat.

Duurzame match

We begeleiden de werknemer en waar nodig de collega’s op de werkplek zodat de werknemer duurzaam tot zijn recht komt.

Gecertificeerde jobcoaches

Al onze jobcoaches zijn gecertificeerd waardoor wij een hoge kwaliteit dienstverlening kunnen waarborgen.

Jobcoaching in de praktijk

Bij HetWerktNu verzorgen we jobcoaching in verschillende situaties. In al deze situaties gaat het om een medewerker die niet (direct) zelfstandig kan functioneren op een werkplek. De verschillende situaties waarin jobcoaching kan helpen:

Een nieuwe baan voor een persoon met een beperking

Wanneer een persoon met een beperking aan de slag gaat met een nieuwe baan kan het lastig zijn om direct goed te functioneren. HetWerktNu is gespecialiseerd in jobcoaching voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt door een beperking. In deze situatie kijken we waar hij of zij tegenaan loopt in het werk en ondersteunen hierbij. Deze ondersteuning bestaat onder andere uit het maken van extra werkinstructies en het helpen goed om te gaan met collega’s.

Re-integratie na langdurige ziekte

Een jobcoach wordt niet alleen ingezet voor medewerkers met een beperking. Het kan ook helpen bij de re-integratie na een ziekteperiode. Voor medewerkers die langdurig ziek zijn geweest of door een andere reden langdurig niet hebben kunnen werken, kan het lastig zijn direct goed te functioneren binnen hun baan. Vaak hebben deze medewerkers wat extra hulp nodig om het werk weer op te pakken. 

Het traject naar een baan 

We helpen ook personen die nog geen baan hebben en een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Onze jobcoaches zorgen voor begeleiding in het traject naar een baan toe. Dit kan bestaan uit een werkervaringsplek. HetWerktNu is gespecialiseerd in praktijkgeschoolde beroepen. Deze praktische beroepen geven de mogelijkheid werkervaring op te doen omdat hiervoor weinig tot geen opleiding nodig is.

Voor personen met een DGR-indicatie

Personen met een DGR-indicatie (indicatie doelgroepenregister) hebben recht op een jobcoach. Dit wordt betaald door de overheid. In dit register vallen personen die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Zij hebben begeleiding nodig om te functioneren.

Onze jobcoach zorgt ervoor dat uw medewerker op een duurzame manier aan het werk kan zijn binnen de organisatie. Door dit uit te besteden aan HetWerktNu weet u zeker dat de medewerker passende begeleiding krijgt om zijn of haar functioneren te verbeteren. Wij zijn thuis in de mogelijke regelingen en subsidies en helpen de werkgever hierbij.

De werkgever erbij betrekken

We bespreken de voortgang en de eventuele verbeterpunten altijd met de werkgever. Het is ook mogelijk dat de leidinggevende van de medewerker wordt betrokken. De jobcoach kan bijvoorbeeld inzicht geven in beperkingen van de medewerker en praktische handvatten aanbieden om hiermee om te gaan. We helpen leidinggevenden bij het inschatten van de werkdruk die een werknemer aankan, wat er wel en niet van een medewerker kan worden gevraagd, wat de signalen zijn dat het niet goed gaat met de werknemer en welke aanpassingen in het werk eventueel gedaan kunnen worden.

Als werkgever en/of leidinggevende kunt u altijd bij de jobcoach terecht voor vragen over de ontwikkeling van de medewerker en andere werkgerelateerde onderwerpen. Hiermee zorgen we voor een duurzame oplossing voor zowel de medewerker als de werkgever. We vinden het belangrijk dat zowel medewerker als werkgever tevreden zijn en hebben altijd als doel een medewerker langdurig te plaatsen. 

Over HetWerktNu

HetWerktNu is een onderdeel van IW4, het sociaal werkbedrijf voor Veenendaal, Rhenen en Renswoude. Wij vinden het belangrijk dat iedereen via werk deel kan uitmaken van de maatschappij. Ons doel is voor iedereen een baan te zoeken die bij hem of haar past en kansen optimaal te benutten. Ook voor werknemers die hun baan (dreigen te) verliezen. Dát maakt ons HetWerktNu.

HetWerktNu team

Meer weten? 

Jobcoaching uitbesteden of bent u benieuwd wat HetWerktNu voor uw situatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

Jobcoaching traject aanvragen

 

Ontvang meer informatie

Veelgestelde vragen

De kosten van jobcoaching zijn afhankelijk van het aantal uur dat een jobcoach wordt ingezet en of er een eventuele vergoeding van het UWV of de overheid beschikbaar is. Ons reguliere jobcoachtarief baseren wij op de vergoeding van het UWV. In 2023 is dat € 98,38.

Vaak wordt jobcoaching vergoed. Een werknemer met een Doelgroepenregistratie (DGR-indicatie) heeft bij problemen op het werk die te maken hebben met zijn indicatie, recht op de inzet van een jobcoach. Ook in andere gevallen kan vaak een vergoeding bij het UWV of de gemeente worden aangevraagd, zeker als de werknemer een vastgestelde diagnose heeft die invloed heeft op de werksituatie. HetWerktNu zoekt dit voor u uit en vraagt de vergoeding samen met u en/of de medewerker aan.

De coaching is bestemd voor de betreffende werknemer. Doel van jobcoaching is echter om ervoor te zorgen dat de werknemer zijn of haar werk goed en blijvend kan doen. Hiervoor is vaak ook coaching van het bedrijf, de leidinggevende en de collega’s nodig in hoe deze met eventuele beperkingen van de medewerker kunnen omgaan.

In de praktijk gaat de jobcoach langs op het werk en kijkt in de werksituatie wat er aan de hand is en waar dat door ontstaat. De jobcoach maakt dan een coachingsplan met de medewerker. Hierbij worden meestal ook het bedrijf en de naaste collega’s betrokken. De veranderingen worden op de werkvloer besproken en ingezet. De jobcoach kijkt hoe dit gaat en stuurt waar nodig bij (in overleg met het bedrijf). Pas als alles weer echt goed loopt, sluit de jobcoach het traject af. Vaak blijven ze nog wel bereikbaar voor een vraag vanuit de werknemer of de werkgever.

Een jobcoach houdt een intake met de werknemer. Verder bezoeken zij de werkplek en spreken dan ook de werkgever en eventuele naaste collega’s. Op basis hiervan wordt een coachingsplan gemaakt. In dit plan wordt aangegeven waarom dingen nu niet goed lopen, wat de oorzaak is en hoe dit opgelost kan worden. Vaak is de oplossing een combinatie van (kleine) werkaanpassingen, coachen van de werknemer op bepaalde (sociale) vaardigheden en coachen van de leidinggevende en naaste collega’s om met beperkingen van de medewerker om te gaan.

DGR staat voor DoelGroepRegistratie. Indien een werknemer een arbeidshandicap heeft kan deze een DGR-indicatie aanvragen bij het UWV. Als het UWV deze toekent, komt diegene in het doelgroepenregister en krijgt een DGR-indicatie. Dit betekent dat de werkgever een loonkostensubsidie krijgt als deze persoon in dienst wordt genomen, hiervoor wordt de loonwaarde van deze persoon vastgesteld. De medewerker kan gebruik maken van een jobcoach om hem of haar te helpen goed te gaan en te blijven functioneren op de werkplek. Deze jobcoachvoorziening is meestal 2 of 3 jaar, maar kan indien nodig ook langer worden ingezet. Daarnaast is er ook een No-Risk polis voor de werkgever om de risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid weg te nemen.

Bekijk de
succesverhalen

Bekijk alle succesverhalen

Werkgevers en werknemers vertellen over hun ervaringen.

In het voorjaar van 2023 nam de Veense vestiging van Groupe Atlantic, het internationale bedrijf met technische binnenkl... Meer lezen

Remco Boogaard - Productie Coördinator Groupe Atlantic

Begin 2022 werd de eerste stap gezet naar samenwerking tussen gemeente Barneveld en HetWerktNu voor het bemiddelen van k... Meer lezen

Na jarenlang via dagbesteding gewerkt te hebben, vond Ricardo dat het tijd werd voor een volgende stap. Want zélf vond ... Meer lezen

Ricardo, medewerker Bedrijfsrestaurant IW4

Na jarenlang niet gewerkt te hebben, kwam Saida in september 2022 via de Gemeente Veenendaal bij HetWerktNu. Ze startte ... Meer lezen

Renate Brinkman - werkconsulent

Onderlinge afstemming in de praktijk komt de kwaliteit ten goede Emiel Verhoeven, klantmanager bij gemeente Veenendaal, ... Meer lezen

Emiel Verhoeven - klantmanager gemeente Veenendaal

‘Na een periode uit het arbeidsproces geweest te zijn vroeg ik aan een bekende die bij HetWerktNu werkt of zij wellich... Meer lezen

‘Ik ben Tamara, 28 jaar. Door omstandigheden heb ik ongeveer vier jaar lang niet gewerkt. Ik had moeite om weer opnieu... Meer lezen

‘In het voorjaar ben ik gestart bij de Zeeman als winkelmedewerker. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik werk in een ... Meer lezen

Movexx schakelt HetWerktNu in voor personeel en zorgt zo dat meer mensen, vooral diegenen die wat extra hulp nodig hebbe... Meer lezen

Werken doet goed. Dat is onze overtuiging. Wij vinden dat iedereen de baan verdient die bij hem of haar past. Soms kan b... Meer lezen

Rob is een bekend gezicht voor iedereen bij IW4 en HetWerktNu. En niet alleen omdat hij al jaren bij ons werkt, maar ook... Meer lezen

Renate Brinkman - Werkconsulent

‘Ik had successen nodig, wilde graag zien dat iets weer lukte. Ik kreeg die ruimte en daardoor heb ik mijn zelfvertrou... Meer lezen

Rachel Kapitein

‘De maatschappelijke betrokkenheid zit in ons DNA.’ ‘Movexx is van oorsprong een familiebedrijf wat onder ande... Meer lezen

Fabiënne Sluijs – HR-manager Movexx

René Smit is al ruim 30 jaar in dienst bij IW4. Eerst op de interne houtafdeling en de afgelopen tien jaar werk... Meer lezen

Renate Brinkman - werkconsulent

‘Op zoek naar een geschikt traject voor een van mijn kandidaten kwam ik, voor mij voor het eerst, in contact met H... Meer lezen

Paul Asselman - UWV

Carbogen Amcis biedt leerlingen van de praktijkschool een kans binnen het bedrijf. De jobcoach van HetWerktNu begeleid d... Meer lezen

‘In de loop van de jaren is het aanbod van de Cultuurfabriek steeds verder uitgebreid. Naast onze eigen activiteiten v... Meer lezen

Sjoerd Kreijns, Facilitair beheerder De Cultuurfabriek

‘Hoogenraad is een internationale handelskwekerij. Wij zijn een echt familiebedrijf. Op onze kwekerijen in Ederveen en... Meer lezen

Sebastiaan Hoogenraad, eigenaar Hoogenraad handelskwekerij

Rosa Novum schakelt HetWerktNu in voor arbeidskrachten. Nancy van der Vin, vestigingsleider Rosa Novum zegt hierover: &#... Meer lezen

‘Vanuit sociaal oogpunt vinden we het belangrijk ruimte te bieden aan mensen die moeten re-integreren in de maatschapp... Meer lezen

Eelco Rozemeijer, Productieleider Bruil Beton.

‘Ik ben positief over de samenwerking met HetWerktNu. HetWerktNu levert kandidaten voor de diverse productieafdelingen... Meer lezen

Henk Meeuwisz, Allround Operator Assembly AXA